Medlemskab

Nye medlemmer

Hvad er Taekwondo?
Taekwondo er en koreansk kampsport med mere end 2000 år gamle rødder.
I taekwondo anvendes mest slag, spark og blokeringer mod slag.

Taekwondo er en sund sport, hvor du udvikler smidighed, styrke, hurtighed, koordination og meget mere. Det er også en sport, hvor der lægges vægt på det mentale, herunder ikke mindst selvdisciplin og respekt for andre.

Taekwondo er også godt kammeratskab og mange sjove oplevelser.

Hvordan gør jeg, hvis jeg har lyst til at prøve taekwondo?
Du skal bare møde op til træning og prøve, om det er noget for dig. Som 14 årig og derunder, træner man på børneholdet, og som 15 årig og opefter, træner man på voksenholdet. Se træningstider her.

Der er ikke krav om, at man skal starte på et bestemt tidspunkt af året - f.eks. efter sommerferien. Så du kan begynde, når du har lyst.

Hvad skal jeg have på til træning?
I starten skal du blot have noget tøj på, som du kan bevæge dig frit i f.eks. et par joggingbukser og en T-shirt. Der er ingen krav til fodtøj, da vi træner i bare fødder.

Hvis taekwondo er noget for dig, skal du med tiden anskaffe dig en taekwondodragt, også kaldet en dobog. Dobogs kan købes i klubben. Du kan finde priserne her.

Hvor gammel skal man være?
Dit barn kan starte til taekwondo allerede fra 4 år på klubbens tumling-familiehold, hvor der er også er plads til at mor og far kan være med. Tumlingholdet er en introduktion til taekwondo, hvor der er fokus på at lytte samt at lære taekwondoens grundprincipper. Derudover er der sjov og leg, nye kammerater og dit barn bliver udfordret på klubbens helt nye forhindringsbane.

Vi anbefaler, at man er 7 år eller ældre på de ordinære hold. Hvis man som forældre er i tvivl om, hvorvidt det er for tidligt at begynde, er i velkomne i klubben, hvor i kan få en snak med en af vores dygtige trænere.

Kan jeg blive for gammel til at begynde?
Det er aldrig for sent at begynde på taekwondo. Vi har elever, der begyndte, da de var omkring 50 år. Det er op til dig selv. Hvis du har lyst til det, bliver du aldrig for gammel.

Er det farligt?
Nej, det er ikke farligt. Vores trænere passer på eleverne og afpasser træningen til alder og erfaring. Der er selvfølgelig en risiko ved alt, men det er sjældent vi oplever skadet. Der trænes ikke med fuld kontakt. Kun på kampholdet, som er for de øvede, kan man risikere at få blå mærker og ømme muskler.

Hvad er graduering?
En graduering er, hvor man går op til en prøve, hvor man viser, hvad man kan foran et panel af højtgraduerede trænere, og derefter får en ny bæltefarve. Der er 6 gradueringer på et år, så du skal ikke være bange for ikke at kunne nå det. Du kan se på kalenderen i klubben, hvornår der afholdes gradueringer.

Hvad koster det at gå i klubben?
Den første måneds træning er gratis. Hvis du har lyst til at fortsætte, skal du betale kr. 250,- for indmeldelse. Det er penge, som vi betaler videre til Dansk Taekwondo Forbund som licens. Når du er meldt ind, får du et taekwondopas, hvor der skal skrives i, når du skal gradueres.

Når du er medlem, betaler du et halvårligt kontingent til klubben. Du kan finde priserne her.

Tilmeld dig her